Amerika heeft zojuist wiegbumpers VERBODEN en het wordt tijd dat Canada dit voorbeeld volgt

Canadese ouders kunnen nog steeds wiegbumpers kopen bij winkels voor babyspullen. Dat moet veranderen.

Stel je voor: je loopt op en neer door de gangpaden bij je plaatselijke babyspullenwinkel. Je bent zwanger, verwacht je allereerste kind en leert opgewonden over wat je nodig hebt voor dat allerbelangrijkste eerste jaar.

Een kinderwagen, zodat je heerlijk kunt wandelen met je baby? Controleren!

Een paar PJ’s uit één stuk met ritssluiting, om te maken midden van de nacht luier verwisselen makkelijker? Controleren! Gooi tenminste acht daarvan in uw winkelwagen.

EEN wieg bumperom een ​​zachte en gezellige slaapomgeving voor je baby te garanderen?

Moeilijk nee. Blijf lopen.

Hoewel wiegbumpers verkrijgbaar zijn bij winkels voor babyspullen in verschillende schattige kleuren en modellen, zijn ze in feite niet veilig voor baby’s. Daarom heeft de Amerikaanse president Joe Biden gisteren een wet ondertekend om de verkoop van wiegbumpers te verbieden. Ze waren al in verschillende staten verboden, maar nu zijn ze in het hele land illegaal. De Veilig slapen voor baby’s Act van 2021 (HR 3182), die op maandag 16 mei 2022 in de wet werd ondertekend en 180 dagen later van kracht wordt, verbiedt de productie en verkoop van wiegbumpers (ook als schuine slapers).

Wat is een wiegbumper?

Wiegbumpers zijn kussens die de binnenkant van een wieg bekleden. Ze zijn bedoeld om te voorkomen dat baby’s met een arm of been klem komen te zitten tussen de wiegplanken, of om ze te beschermen tegen het wegrollen van hun hoofdje in de harde latten. Ze worden soms ook gebruikt om te voorkomen dat fopspenen uit de wieg vallen. Zoals met veel babyproducten, worden ze zowel afzonderlijk als in bundels met andere babyartikelen verkocht.

Zijn wiegbumpers gevaarlijk?

Health Canada en de Canadian Pediatric Society waarschuw tegen het gebruik van wiegbumpers omdat studies ze in verband hebben gebracht met babysterfte. Dit kan op meerdere manieren gebeuren:

  • Baby’s kunnen stikken als hun gezicht tegen de stof van een stootkussen wordt gedrukt.
  • Het hoofdje van een baby kan klem komen te zitten tussen de stootkussen en de zijkant van de wieg.
  • Lange linten, touwtjes of stropdassen kunnen ervoor zorgen dat een baby verstrikt of gewurgd raakt.
  • Kinderen kunnen stootkussens gebruiken om uit hun wiegje te klimmen zodra ze zichzelf in een staande positie kunnen optrekken. Ze kunnen uit de wieg vallen en ernstig gewond raken.

Er zijn niet veel Canadese gegevens over gevaren voor wiegbumpers. Onderzoekers zeggen dat bumpergerelateerde incidenten waarschijnlijk te weinig worden gerapporteerd omdat sommige sterfgevallen waarvan is vastgesteld dat ze door verstikking zijn veroorzaakt door bumpers kunnen worden veroorzaakt, maar niet als zodanig worden geregistreerd.

In haar praktijk, kinderarts in Toronto Dina Kulik zegt dat ze nog nooit een patiënt een probleem heeft gehad met een wiegbumper, maar ze raadt het desalniettemin ten zeerste af. “We weten dat het hebben van iets in de wieg het risico op verstikking en wiegendood verhoogt,” vertelde Kulik aan De ouder van vandaag.

Hoe zit het met mesh wieg bumpers?

De Amerikaanse wetgeving omvat specifiek geen mesh-wiegbumpers, wat betekent dat dit product nog steeds te koop zal zijn. De implicatie is dat, in tegenstelling tot gewatteerde bumpers, mesh wiegbumpers veilig zijn.

Maar zijn ze dat?

Het is mogelijk dat mesh-bumpers het verstikkingsrisico voor baby’s kunnen verminderen (ondanks het feit dat het woord “ademend”, dat op sommige mesh-wiegbumpers voorkomt, een niet-gereguleerde marketingterm is en in feite verwijst naar het vermogen van water om door stof te gaan.) Ze blijven echter verwondingen en doden veroorzaken door verstrikking of wurging. Uit een recent rapport van de Amerikaanse Product Safety Commission bleek dat 13 procent van de verwondingen aan de wiegbumper tussen 2008 en 2019 werd toegeschreven aan het soort mesh.

Waarom zijn wiegbumpers nog steeds verkrijgbaar in Canada?

We hebben contact opgenomen met Health Canada om te vragen waarom wiegbumpers niet verboden zijn in Canada, en of ze ooit worden verboden. Via een woordvoerder zei de organisatie dat, hoewel wiegbumpers, die zij bumperbeschermers noemt, niet verboden zijn, “Health Canada het gebruik van alle soorten bumperbeschermers aanbeveelt in zijn begeleiding aan ouders en verzorgers.” Het voegde eraan toe dat tussen 20 juni 2011 en 31 maart 2022, Canada’s Consumer Product Safety Program slechts vier incidentmeldingen heeft ontvangen met betrekking tot wiegbumpers. Een van de meldingen betrof een verwonding, die buiten Canada optrad.

In de VS gebeurde dit verbod omdat twee gemotiveerde politici, Senatoren Duckworth en Portman, duwde het door. Misschien is dat wat er in Canada moet gebeuren. Ouders die door een winkel voor babyspullen lopen en een product vinden dat te koop is, kan niet worden verweten dat ze geloven dat het product veilig is en wordt aanbevolen. Producten waarvan eerder werd aangenomen dat ze veilig waren, kunnen inderdaad van de plank worden gehaald. Kulik wijst op loopstoeltjes en babypositioners als voorbeelden. Dit moet ook gebeuren met wiegbumpers.

Blijf in contact

Abonneer u op de dagelijkse nieuwsbrief van Today’s Parent voor ons beste nieuws, tips, essays en recepten op het gebied van ouderschap.

creditSource link

Palmabreda.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart